Mājas BIBLIOTĒKA PSIHOSOMATISKIE SLIMĪBU IEMESLI Krūts psihosomatika – mastopātija, piena dziedzeru vēzis.

Krūts psihosomatika – mastopātija, piena dziedzeru vēzis.

Cilvēkā ir ielikta bioloģiska programma, kura ir virzīta uz to, lai palīdzētu bērnam izdzīvot, tāpēc piena dziedzeri sāk izstrādāt lielu daudzumu piena. Šī programma evolūcijas gaitā ir attīstījusies zīdītājiem. Ja mazulis ir stipri saslimis vai guvis traumu, notiek dziedzeru audu palielināšanās, lai pabarotu bērnu ar pašu vieglāko un barojošāko ēdienu, lai viņš atveseļotos. Tādējādi pamata iemesls piena dziedzeru audu saaugumam (mastopātija, piena dziedzeru vēzis) – tie ir sievietes pārdzīvojumi par to, kā tagad jūtas viņas bērni. Tomēr mūsdienu pasaulē sieviete uztraucas ne tikai par saviem bērniem.

Ja viņa neapzināti uztver vīru un citus savus radiniekus (tai skaitā arī vecākus) kā bērnus, tad pārdzīvojumi par viņu nākotni un viņu ciešanas arī var būt iemesls piena dziedzeru saslimšanai. Tāpēc, ka ir iekšējais konflikts, kas noved pie mastopātijas un piena dziedzeru vēža. Šo konfliktu sauc par “mājas pavarda konfliktu”. Kādai sievietei atklāja krūts audzēju, kad viņas tēvs saslima ar vēzi. Simboliski viņas organisms mēģināja nodrošināt slimo cilvēku ģimenē ar krūts pienu.

Piena dziedzeru fibroadenomas – tie ir mazi saaugumi, kuri kādreiz ir auguši, bet nav izauguši par lieliem audzējiem. Ir zināms, ka šīs adenomas var pazust, bet ja “pavarda konflikts” pastāvīgi atkārtojas, tad organisms vairs neredz jēgu tās aizvākt projām. Tad organisms adenomas var “iekapsulēt”. Kad “pavarda konflikts” tiek atrisināts, atjaunošanās fāzē dažreiz notiek spēcīgi iekaisuma procesi (lai samazinātu audzēju), kurus sauc par mastītiem. Vai arī sievietei var būt sāpes krūtīs.

Piena ceļi – tie ir kanāli piena dziedzeros, pa kuriem plūst piens. Simboliski pa šiem ceļiem plūst mīlestība pie tā, kuram sieviete vēlas nodot savu mīlestību. Vēlas nodot, bet viņai tas neizdodas. Sieviete cieš no attiecību pārtraukšanas ģimenē, no komunikācijas trūkuma. Nespēja izpaust savu mīlestību Ir gadījumi, kad krūts vēzis bijis saistīts ar pārdzīvojumiem partnerattiecībās. Vienā gadījumā bija manipulācija ar sievieti no vīrieša puses. Otrā gadījumā bija pastāvīgas šķiršanās un atkal salabšanas starp partneriem, kā rezultātā tas viss izpaudās piena ceļu vēzī, jo sieviete patiešām ļoti cieta.

Bieži problēmas ar krūtīm uzrodas tad, kad bērni jau ir izauguši un ar viņiem tiek pārrauta saikne. Normāla saikne ar normālām attiecībām, satikšanām, sarunām. Ja attiecības patiešām ir ļoti sliktas, sieviete var ļoti spēcīgi ciest, kas izraisa krūšu problēmas. Ja jums interesē šī tēma un jūs rūpējaties par savu un savu tuvinieku veselību, tad nāciet uz Psihosomatikas Skolu un kļūstiet par dziednieku pats sev.

paDalies ar draugiem

KOMENTĀRI

Komentāru vēl nav

KOMENTĒT ŠO RAKSTU

Jūsu vārds
Jūsu e-pasts
Comment:

Uz augšu