Mājas BIBLIOTĒKA LIEKĀ SVARA BIOLOĢIJA Pieņemt sevi vai samierināties?

Pieņemt sevi vai samierināties?

Mēs bieži dzirdam frāzes, bet līdz galam neizprotam tajās ielikto saturu. Frāzē “pieņemt sevi tādu, kāds Tu esi” vienmēr klātesoša ir zemapziņas informācija par to, ka vajag palikt tādam, kāds Tu esi izveidojies, un turpināt ciest no tā, nevis mainīties. Jāsamierinās ar to, ka Tu esi resns, nesmuks, slims un vēl neveiksminieks. Ja Tu sver 150 kg, tad pieņem to un resnē tālāk, vai arī saglabā savus dārgos kilogramus. Samierināties – tas nozīme apslāpēt sevī kaut ko, un ciest no diskomforta. Bet šim diskomfortam ir iemesls! Ir stāvoklis, kurš neļauj Tev mīlēt sevi, pieņemt sevi, justies komfortabli savā ķermenī, justies pārliecināti un brīvi starp citiem cilvēkiem. Šajā gadījumā padoms – pieņem sevi,- tulkojams tā: iestum savu pārdzīvojumu dziļāk, bet uz āru izliecies, ka Tev viss ir superīgi! Viss labākajā kārtībā!

Cilvēks nekad nepieņem to, ko nespēj saprast.

Ļoti bieži var satikt tādus cilvēkus. Viņi ir pārliecināti, ka ir pieņēmuši sevi, ka ir iemīlējuši sevi, un ar visu savu izturēšanos viņi mēģinās to pierādīt! Kādu citu vispār neuztrauc, kāds viņam ir deguns vai vidukļa izmērs. Viņiem nav nepieciešamības pierādīt kaut ko sev vai citiem. Tas vienkārši tā ir. Pārliecināt sevi, ka es esmu skaista, slaida, gudra, ka es esmu pelnījusi bagātību un laimi – tas ir: noslēpties no saviem dziļajiem pārdzīvojumiem, kuri saka, ka ir arī cita pieredze. Ir pieredze, kura vēsta – ka tāda, kāda es gribētu būt, – tas ir bīstami!

Tu pati kādreiz no tā esi cietusi – kaut kad pagātnē bija pieredze, kura paglāba tevi tāpēc, ka tu biji nesmuka, tāpēc, ka agrākos laikos gudros dedzināja uz sārta, bagātos nosodīja. Tagad tā vairs nav, bet zemapziņa strādā pēc šiem vecajiem uzstādījumiem. Zemapziņai nav laika izjūtas. Mēģinot pretoties zemapziņai, mēs tikai pastiprinām spriedzi un, attiecīgi, pastiprinām savu diskomfortu.

Pieņemt sevi – tas ir tikai starta punkts, no kura var sākt kaut ko mainīt. Tā ir pieņemšana, ka tas, kas ir, – tas ir fakts. Tas nozīmē atvērties un būt atklātam pašam pret sevi. Jā, ir sāpīgi atzīt, ka es esmu resna, ka man negribas par to domāt. Tā vietā mēģinu sevi mierināt, ka nemaz jau tik resna neesmu, vai arī es iekrītu pretējā galējībā un domāju, ka es izskatos briesmīgi, pat ienīstu un vainoju sevi par savu vājumu, slinkumu, un meklēju tūlītējus un ātrus veidus, kā no tā visa atbrīvoties.

Šāda reakcija nedod noturīgus rezultātus. Emocijas neļauj reāli novērtēt notiekošo un rezultātā sanāk mētāšanās, no cīņas ar sevi uz pretējo – samierināšanos. Tāpēc ir nepieciešams speciālists, kurš spēj korekti novērtēt situāciju.
Ir pjedestāls, uz kura stāvot, Tu saproti, ka viss ir atkarīgs nevis no ārējiem faktoriem, bet no iekšējā stāvokļa. Izkropļots priekšstats par sevi vai par to, kādai Tev ir jābūt,- deguns ir ne tāds, acis ne tādas, nepietiekami balti zobi, īsas kājas, – šie visi ir tikai tavi iekšējie pārdzīvojumi. Ir daudz cilvēku, kuriem ir liels deguns, līkas kājas un pliks pauris, bet viņi jūtas ērti savā ķermenī, bet kāds ar pumpu uz pieres jūtas tā, it kā tas  būtu pasaules gals. Ir nepieciešams saprast, ka tā nav ārējā problēma, bet gan iekšējais stāvoklis, un ka šim stāvoklim ir neapzināts iemesls.

Tāpēc, lai “pieņemtu “, nevajag samierināties ar šo iemeslu, ne arī bloķēt savus stāvokļus, bet noskaidrot to. Iemesli var būt dažādi, katram tie būs savi. Liekais svars var būt kā aizsardzība pret agresiju, kura ir raidīta pret kādu ķermeņa daļu, pie tam, agresija varbūt kā fiziska, tā arī morāla, verbāla un pat tikai izsmejošs skatiens. Un tagad, skatieties, kas notiek! Organisms uzaudzē tauku kārtu, lai sevi pasargātu, – adaptācijai, bet mēs mēģinām to nodzīt vai arī “pieņemt”, taču ir vajadzīgs vienkārši pateikt – ja man tur ir tauki, kur to varēja nebūt, tātad zemapziņā tam ir savi iemesli.

Iemesla meklēšana jau ir nākošais etaps, bet pati izpratne – lūk, tā ir pieņemšana. Varbūt, ka izlasot šo rakstu, Tu ne visu saprati, jo līdz šim Tev  bija pilnīgi citādākas pārliecības par ķermeni?

Iepatikās raksts? Padalies ar saviem draugiem!

paDalies ar draugiem

KOMENTĀRI

Komentāru vēl nav

KOMENTĒT ŠO RAKSTU

Jūsu vārds
Jūsu e-pasts
Comment:

Uz augšu